Naturalny Olejek Palmaroza

Łagodzi stres i napięcie. Wyciąg z palczatki imbirowej posiada właściwości przeciwzapalnych, przeciwobrzękowych oraz uspokajających. Stosowany w kosmetyce nawadnia, stymuluje i pobudza regenerację komórek skóry dojrzałej.

Olejek Palmaroza charakteryzuje piękny, kwiatowy zapach. Działa odkażająco na skórę, przewód pokarmowy i układ oddechowy. W aromaterapii wykazuje działanie antyseptyczne, jest pomocny przy niewielkich infekcjach. Przy pomaga regulować pracę gruczołów łojowych skóry mieszanej i tłustej. Olejek Palmaroza jest jednym z delikatniejszych olejków, może być stosowany do pielęgnacji nawet bardzo wrażliwej skóry.

W kosmetykach olejek Palmaroza znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry dojrzałej – nawadnia ją, stymuluje, pobudza regenerację komórek i wzmacnia.