Naturalny Olej ze Słodkich Migdałów

Czyni skórę delikatną i gładką, zwiększa jej elastyczność oraz nadaje delikatny połysk. Dobrze działa na paznokcie i włosy. Łatwo wchłania się przez skórę. Przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej i starzejącej się.

Olej ze słodkich migdałów rafinowany stosowany jest w farmacji oraz kosmetyce. Wykazuje on działanie oczyszczające, nawilżające, przeciwzapalne oraz zmiękczające. Kosmetolodzy zalecają go do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, nawet wyjątkowo wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów działa korzystnie w profilaktyce przeciwzmarszczkowej. Jest również doskonałym środkiem do walki z cellulitem oraz rozstępami, odleżynami czy odparzeniami. Łagodzi podrażnienia skóry, jest pomocny w leczeniu łuszczycy.

Olej ze słodkich migdałów dodawany jest również do odżywek do włosów oraz serum do paznokci. Wzmacnia je i odżywia. Olej wpływa na porost włosów, odbudowuje cebulki. Sprawia również, że płytka paznokci nie rozdwaja się, staje się twardsza.