Naturalny Olejek Lawendowy

Wyciąg z kwiatów lawendy znany jest ze swoich właściwości uspokajających, przeciwbólowych i przeciwbakteryjnych. Jest doskonałym środkiem do walki z długotrwałym stresem i zmęczeniem.

Olejek lawendowy doskonale łączy się z olejkiem bergamotowym, cytrynowym, pomarańczowym, z drzewa cedrowego, sosnowym, szałwiowym oraz rozmarynowym. Ma również szerokie zastosowanie w kosmetyce. Można go dodawać do kremów, balsamów, serum i innych środków pielęgnacyjnych.